HANDMADE COSMETICA VAN NATUURLIJKE GRONDSTOFFEN

WAAROM NATUURLIJKE COSMETICA?

We zijn ons er meestal niet van bewust dat onze huid ons grootste orgaan is waarmee we van alles opnemen uit onze omgeving en dus ook wat we op onze huid smeren. De meeste mensen weten niet hoeveel chemische ingredienten, kunstmatige geur en kleurstoffen en conserveringsmiddelen er in de cosmetica industrie wordt gebruikt, die buitengewoon slecht zijn voor onszelf en voor het milieu. Laboratorium testen hebben uitgewezen dat veel gebruikte ingredienten schadelijk zijn voor ons niet alleen op korte termijn (contact allergieen) maar ook op lange termijn (denk aan kanker, geboortedefecten en aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel)*.

Bedenk maar eens wat je dagelijks via je lijf binnenkrijgt aan bodymilk, dagcreme, deo en make-up. Want daarin wordt veelvuldig gebruik gemaakt van schadelijke stoffen als parabenen, ftalaten, synthetische parfums, triclosan en nog veel meer.** Cosmetische bedrijven claimen vaak dat ze maar een kleine hoeveelheid van deze stoffen gebruiken en dat ze uitgebreid getest zijn. Echter, wat ze niet vermelden is dat een laboratoriumtest eenmalig is en dat de meeste mensen deze producten elke dag gebruiken. En daar wordt vaak niet op getest.

Ook het milieu heeft erg te lijden onder deze synthetische stoffen omdat ze slecht afbreekbaar zijn en dus langdurig in het milieu achterblijven. Tijd dus voor een gezondere verzorging van je gezicht en lijf, met zo min mogelijk belasting van het milieu!

*http://intelligentnutrients-benelux.com/onze-visie/niet-intelligent

*http://www.ewg.org/key-issues/consumer-products/cosmetics

**http://www.skindeep.nl/Pdf/cosmeticatest.pdf

WAT IS NATUURLIJKE COSMETICA?

Natuurlijke cosmetica is niet getest op dieren, bevat geen kunstmatige kleur- of geurstoffen of bewaarmiddelen. Het is gemaakt op basis van biologisch afbreekbare ingrediënten en planten en is zo min mogelijk behandeld. Hierdoor is het vriendelijker voor de huid en het milieu. Bovendien ontstaat er geen opbouw van onafbreekbare schadelijke stoffen in het lichaam zelf, noch in het milieu. Daarbij geldt wel: ook natuurlijke stoffen kunnen in sommige gevallen schadelijk zijn voor je (denk bijvoorbeeld aan giftige planten of notenallergie). De samenstelling van de producten op deze website is zodanig dat de kans op allergische reacties zeer klein is. Echter, er wordt bij de meeste producten gebruik gemaakt van etherische oliën en sommige mensen kunnen hierop allergisch reageren. Mijn advies: bij een allergische reactie: stop direct met het gebruik van het product. Je kunt me altijd mailen als je vragen hebt. Verder; minimaliseer het gebruik van etherische oliën bij zwangerschap, vooral in de eerste drie maanden. Gebruik dan liever de Pure producten. Enjoy!

“Life does not get better by chance. It gets better by change.”